lauantai 3. tammikuuta 2015

Joulun ja Uuden Vuoden viettoa Pohjois-Karjalassa

Heipparallaa ja Hyvää Uutta Vuotta vain kaikille. Kaksi viikkoa on hujahtanut ja joulu ja uuden vuoden juhlinnat ovat takana päin. Meidän perhe siis suuntasi jouluksi Pohjois-Karjalaan appivanhempien mökille, missä vietimme sekä joulun että Uuden Vuoden  perheen kesken. Loma osoittautuikin melkoiseksi selviytyjät-tarinaksi, mistä selvittiin hurtin huumorin ja pitkän pinnan avulla. Kaikenlaisia kommelluksia ja sattumuksia sattui harva se päivä, sähkökatkoksista auton juuttumiseen lumipenkkaan, puun kaatumisesta ajotielle vesien jäätymiseen putkistossa, tilien käyttöongelmista kinkun paisto-ongelmiin ja siihen että olin koko kaksi viikkoa kipeä ja olen edelleen. Mutta asenne on se mikä ratkaisee ja pääsimme lomalla myös nauttimaan kauniista Koitsun ja Kolin maisemista, lumileikeistä, ihanasta joulusta ja yhdessäolosta sekä hyvistä ruoista ja herkuista. Tämä on joulu minkä jokainen meistä tulee muistamaan ja jolle tullaan vielä vuosien varrella nauramaan monet naurut...."muistatteko silloin Koitsulla jouluna 2014"....







Sähkökatkosten aikaan laitoimme takkaan tulen sekä kynttilöitä palamaan ympäri tupaa. 





Jouluaaton aloitimme kuten aina katsomalla Joulupukin kuumaa linjaa: Joulun piirretyt, laulut ja lasten hyvän joulun toivotukset Joulupukille ja sukulaisille loivat joulun tunnelmaa muiden askareiden keskellä: Riisipuuro valmistui kattilassa lumiukko-tarinaa katsellessa, jota pääsimme nauttimaan Joulurauhan julistuksen hetkellä. Tänä vuonna pääsin nauttimaan puurosta mantelin kera. 

Tänä vuonna joulupuuron jälkeen lapset saivat poikkeuksellisesti avata lahjat. Yleensä pidämme jännitystä yllä iltaan saakka kunnes olemme syöneet jouluruoan mutta tänä vuonna tuntui hyvältä joustaa tästä perinteestä.












Joulukuusemme vielä lumen peitto harteillaan ja juhlakunnossa.






Alkuruokana oli rosollia, graavilohta ja hapan leipää.



Itsetehdyt porkkana ja -lanttulaatikot



Joulukinkulle kävi köpelösti siirron yhteydessä. Se oli niin mureaa, että ei pysynyt kasassa vaan hajosi palasiksi. Kinkku oli kaikesta huolimatta todella hyvää.



Jouluateria

ja

torttuja ja pipareita









Jouluna tuli todella levättyä ja katsottua tusinan verran perheleffoja, pelattua lautapelejä, ja vaan fiilisteltyä.









Kaikkialla oli paljon lunta, tykkylunta ja saimme nauttia upean kirkkaista päivistä. Pakkanen paukkui ja laski alimmillaan -26,5 c:een päivänä, jolloin lähdimme käymään Kolilla. 







Tontun jalanjälkiä
































Pojan Joulupukilta saama Star Wars-kiituri pääsi heti tosi toimiin tosin ei pojan vaan isänsä toimesta.




Kolin upeita maisemia














Ja kuinka ollakaan pari päivää Kolin pakkaspäivistä, mittari nousi plussan puolelle. Ei siis muuta kuin lumiukkojen tekoon. 








Uuden vuoden tunnelmia



















Kuvat: Sari Hietamäki ja Pete Pelkonen